Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dnata, Blockchain Hava Kargo Uygulaması İçin IBM’le Anlaştı

Orta Doğu’da hava ve seyahat hizmetleri sağlayan Dnata, Dubai hava kargo sektöründe Blockchain’in potansiyelini incelemeyi tamamladıklarını açıkladı.

Bir basın açıklamasında proje ortakları olan IBM, Emirates Yenilik Labarotuvarı ve Flydubai Kargo’nun katılımıyla, güvenlik ve mevcut işleyiş dahil olmak üzere hava yolu kargosunun çeşitli yönleriyle birlikte yasal boyutlarını da ele alarak Blockchain’in potansiyeline baktığını açıkladı.

Başarılı olan deneme, tedarik zinciri işlemleri için Blockchain kullanan ve kaynak noktasından son varış noktasına kadar süreci kapsayan bir lojistik platformunda gerçekleştirildi.

Emirates grubunun BT stratejik servislerinden sorumlu başkan yardımcısı olan Neetan Chopra, Blockchain teknolojisinin ve potansiyelinin anlaşılmasının veya takdir edilmesinin kolay olmadığını belirterek şu sözleri söyledi:

“Katılımcıların canlı bir ortamda yenilikçi teknolojilerin faydalarını görebilmesi için bu tür iş deneylerini ve denemelerini gerçekleştirmek zorunludur”.

Proje, IT firmasi olan SITA tarafından hava taşımacılığı endüstrisinde akıllı sözleşmelerin kullanımını ayrıntılarıyla açıklayan beyaz kağıdı(white paper) takip ederken Air France tedarik zinciri takibi için Blockchain teknolojisini test ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment