Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin’deki Trend Tersine Dönecek Mi: Balinalar 4 Gündür Birikim Yapıyor

En büyük meme coin Dogecoin’in (DOGE) balinaları, piyasadan yüklü miktarda coin topluyor.

İlk ve en büyük meme coin olan Dogecoin, geçtiğimiz hafta boyunca bir düzeltme yaşadı. CoinGecko verilerine göre DOGE fiyatı, günlük olarak %2,3; haftalık olarak %3,4 düştü.

DOGE, geçen hafta küçük oranlarda değer kazansa da piyasada bazı bearish göstergeler görüldü. DOGE’nin hafta başında 1,2 milyar dolar olan işlem hacmi, bugün 700 milyon doların altına kadar düştü.

Hafta içerisinde DOGE balinalarının da desteği azaldı. Dogecoin’deki işlemlerin medyan değeri, 30 Mayıs’ta 120,5 dolarken dün 0,8 dolara kadar düştü.

Altcoin balinaları fırsat kovalıyor

Blockchain analiz platformu Santiment’e göre, Dogecoin’in en büyük yatırımcıları olan balinalar, 30 Mayıs’tan bu yana fazladan 200 milyon DOGE satın aldı. Balinaların rezervlerini büyütmesi, piyasanın Dogecoin’e duyduğu güveni artırabilir.

Büyük alımlar, piyasa likiditesini etkileyebilir ve arz-talep dengesini değiştirerek fiyat dalgalanmalarına neden olabilir.

Kripto analisti @ali_charts, Dogecoin’in geçmiş boğa döngülerine benzer bir yolu izlediğini ve bunun DOGE için yeni bir boğa koşusunu tetikleyebileceğini yazdı.

Dogecoin’in günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI), 50,07’de kısmen nötr bölgede kalmaya devam ediyor. Genelde düşük RSI seviyelerinin alım; yüksek seviyelerin satış sinyali verdiği yorumlanır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!