Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’da Volatilite Artıyor: Beklentiler Karşılanacak Mı?

Kripto para opsiyon piyasası, Ethereum ve Bitcoin özelinde dikkat çeken sinyaller veriyor.

Ethereum opsiyonları Bitcoin opsiyonlarına kıyasla daha yüksek zımni oynaklık göstermeye başladı. Kripto para analistleri ise bunun arkasında haziran sonu onaylanması beklenen spot Ethereum ETF’lerinin olduğunu belirtti.

QCP Capital’in salı günü yayınladığı bir rapora göre, spot Ethereum ETF’lerinin yakında piyasaya sürülmesine ilişkin beklenti şu anda kripto para piyasasının ana itici gücü olduğunu kaydetmişti.

Ethereum’u ne bekliyor?

Spot Ethereum beklentisinin opsiyon piyasalarına yansıdığının bariz göstergelerinden biri de güncel veriler oldu. Ethereum opsiyonları özelindeki zımni volatilite bu süreçte %80’in üzerine kadar çıktı.

SEC’nin 19-b dosyalarını onaylaması piyasada onaya dair net bir beklenti yaratsa da henüz S-1 onayının gelmemiş olması volatilitenin artışına ve şüpheli yaklaşımlara neden oluyor.

Bununla birlikte haziran sonu/temmuz başı gelebilecek onayın Ethereum fiyatını önemli oranda yükseltebileceği ve beraberinde önemli bir altcoin boğası başlatabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,2 değer kaybeden Ethereum, yazım esnasında 3.750 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!