Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dogecoin’in ‘Dogethereum’ Olarak Adlandırılan Hard Fork’u 2018 Yılınının İlerleyen Aylarında Gerçekleşecek

Dogecoin’in Ethereum’un testler için kullandığı kripto para ağı Rinkeby’e dahil olduğu yönündeki haberler, bu yılın ilerleyen aylarında Hard Fork’u hedefleyen bir proje başlattı.

Dogecoin İçin Ciddi Bir Yıl Mı?

Dogethereum Köprüsü olarak bilinen Rinkeby projesiyle içerisinde ismi geçen Dogethereum (DOGX), Dogecoin zincirinden sonbaharda ayrılmak istiyor ve bu durum Dogecoin’in ilk hard forku olacak.

Pazartesi günü Bitcointalk’a geliştiriciler tarafından yapılan açıklamada Dogethereum,

” Dogecoin’in anlık görüntüsünü esas alan, özerk,  ETH algoritması sayesinde çok hızlı işlem yapabilen, akıllı sözleşmeleri destekleyen bir digital para”

şeklinde tanımlandı. Geliştiriciler hedeflerinin

“Hiçbir madencilik için özel olarak tasarlanmış ve üretilmiş cihazlar olmaksızın, sadeliği ve  hızı esas alarak Doge para birimlerini şekillendirmek”

olduğunu ifade ettiler.

Dogethereum Köprüsü, Ethereum’un maksimum  sayıda alt koinin kullanıcı taleplerini karşılamasına yardımcı olacak bir yol haritası çerçevesinde ortaya koyduğu Truebit teknolojisinin bir parçası olarak ortaya çıktı. Pek çok kişi ise  mühendislerin 5 Şubat’ta DOGE’u Rinkeby’e göndermeyi başararak kripto paraların ortak çalışabilirliğini gösteren ve alt koinlere ilgiyi tekrardan arttıracak olan bu önemli çalışmayı sıradan bir kripto para şekli olarak varsaymıştı.

LiteCoin Cash İle İlgili İşaretler

Bitcointalk, hard fork projesinin Truebit’in başarısından faydalanmak ile beraber akıllı sözleşmelerin de fiyat performansını artıracağını öngörüyor. Forumdaki açıklama şu şekilde devam ediyor.

“… halihazırda hiçbir ICO , preemine (piyasaya ilan edilmeden önce çıkarılan kripto para) ya da başka manipülasyon yok” […] Projeye, herkes özgürce  başlayabilir. İlk aşamada GPU madenciliği için uygun ve iyi kazanç getirme potansiyeli var. Akıllı sözleşmelerin piyasadaki etkisi daha kuvvetli  hissedilmeye başlandığında DOGX tokenlarının fiyatı daha da artabilir.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Litecoin Cash’in ardından, popüler kripto paraların hard fork yapmaları esnasında da tartışmaları devam ediyor. Litecoin yaratıcısı Charlie Lee, arttırılmış kullanıcı deneyimini ve SegWit desteği olan  Litecoin ağında bu ayın başında olacak  “herhangi bir” çatallanmanın ancak bir “aldatmaca” olacağını tekrarlamıştı.

Litecoin Cash,  Pazartesi günü ana zincirden çatallaştı. Geliştiriciler çatallaşma esnasında tutulan her Litecoin için 10 tane yeni token vereceğini vaat etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment