Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elliott Management: “Kripto Paralar Tarihteki En Zeki Sahtekarlık Örneklerinden Biri”

20 Şubat günü Business Insider, 1977 yılında milyarder Paul Singer tarafından kurulan ve dünyanın en büyük hedge fonlarından biri olan Elliott Management‘in, müşterilerine 4. çeyrek bildirisinde kripto paralar hakkındaki olumsuz düşüncelerine de 3 sayfa yer verdiğini ve kripto paralara “tarihteki en zeki sahtekarlık örneklerinden biri” şeklinde hitap ettiğini yazdı.

26 Ocak tarihli bahsi geçen bildiride Elliott, kripto para dünyasına adım atan insanların “Bu da ne böyle?” evresinden “Gelişmelerden geri kalma korkusu” evresine geçiş yaptığını iddia etti. Şirket, kripto paraya yatırım yapan kişileri de sonunda içi boş çıkacak bir “kara kutu” satın alan kişilere benzetti.

Şirket bildirisinde mübalağa yapmaktan da kaçınmayarak kripto paraların “hiçbir şeye eşdeğer” olduğunu ve kripto paralara yatırım yapma arzusunun da “insan ırkının sınırsız cehaletinin bir göstergesi” olduğunu söylemekten çekinmedi.

“Bu kripto para meselesi sadece bir “balon” değil. Sadece bir sahtekarlık da değil. Belki de insan ırkının Aether’e sıkıca tutunup yıldızlara ulaşacağına inanma yeteneğinin son noktasını gösteriyor, nihai kanıtı yerine geçiyor…

Bununla birlikte, “hiçbir şeyin eşdeğeri”nin fiyatını arttırabilen papazların ve kilise cemiyetinin ilgisini çekmesi ve ayak takımının daha ve daha fazla fiyatlara bunu satın almaya gönüllü olması ise insan ırkının sınırsız cehaletinin göstergesi sayılması gerekirken ürünün geçerliliğinin onaylanması olarak görülmesi de durumu iç açıcı kılmıyor mu?”

Bildirinin devamında Elliott, piyasa hacminin 21 Milyon coin oluşunua rağmen Bitcoin kıtlığı hakkında duyduğu şüpheleri dile getiriyor. Bitcoin Blockchain’indeki çatallaşmanın kıtlık tehlikesi oluşturduğu iddiasını öne sürerken: “bu kıtlık Bitcoin incilini yazanların düşünülmesini istediklerinin aksine sanıldığı kadar ulaşılmaz değil” yorumlarını yapıyor.

Business Insider’a göre, Elliott 1 Ocak 2018 itibarı ile 34.1 milyar $ varlık yönetiyor ve Elliott Associates LP fonu geçtiğimiz yıl %8.7 geri ödemede bulundu.

Yalnızca 2017 yılında dijital para birimi merkezli koruma fonlarının sayısı 30’dan 130’a yükseldi.

Geleneksel koruma fonları da kripto para birimlerini satın alımını arttırarak sürdürürken gerçekleşen en bilindik olay Amerikalı yatırımcı Bill Miller’ın 2017 Aralık ayından itibaren toplam varlığının %50’sini Bitcoin olarak tutacak olması olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Güray Çemberci
    Posted 22 Şubat 2018 - 11:02 11:02

    Yok olacaklar korktukları için şikayet ederler.

Leave a comment