Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Doktorlara Özel Airdrop Düzenleniyor

Dünya genelindeki Koronavirüs vakalarının toplam sayısı 1 milyonu aştı ve hemen hemen her ülke bu virüsü kontrol altına almaya çalışıyor. Bu ortak mücadelede özellikle sağlık çalışanları kendilerini doğrudan tehlikeye atıyorlar.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülke genelinde kendi sağlığını riske atan doktorları destekleyebilmek için yeni bir karar aldı. Maduro yönetimi ülkedeki her bir doktor için Petro airdropu düzenleyecek.

Herkese Bir Petro

Venezuela’daki Koronavirüs vakalarının sayısı şu anda 200’e yaklaşmış durumda. Ülkede Koronavirüs kaynaklı ilk ölüm bundan yalnızca birkaç gün önce yaşandı. Koronavirüsün Venezuela’daki yayılım hızı ABD veya Çin’deki kadar hızlı olmasa da hükümet şimdiden eğitime ara verilmesine ve birçok işletmenin kapatılmasına karar verdi.

Maduro yönetimi bu süreç içerisinde Koronavirüsle mücadele eden ve kendi sağlığını riske atan doktorlar için özel bir airdrop düzenliyor. Hükümetin açıklamalarına göre ülkedeki her bir doktora 1 (bir) adet Petro dağıtılacak. Bu airdrop yine hükümet tarafından geliştirilen Patria Sistemi adlı platform üzerinden düzenlenecek.

Yeterli mi?

Şu anda Venezuela’daki asgari maaş 3 doların biraz üstünde. Bir adet Petro’nun fiyatı ise 20-25 dolar aralığında değişiklik gösteriyor. Yani Venezuela’da bir adet Petro epey büyük bir ödül olarak görülebilir. Fakat bu para ‘ödülü’ gerçekten yeterli mi?

Maduro yönetimi tarafından düzenlenen bu airdrop elbette doktorlara verilen desteğin bir göstergesi. Fakat bazı kaynaklara göre Venezuela’daki doktorların şu anda bambaşka dertleri var. Bu dertlerin başında ekipman yetersizliği geliyor. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Venezuela’daki sağlık çalışanları da yetersiz ekipmandan şikayetçiler.

İnsanlar ayrıca bu desteğin Petro ile yapılıyor olmasından da pek memnun değil gibi görünüyorlar. Her ne kadar bazı vatandaşlar Devlet Başkanı Maduro’nun bu hamlesini destekleseler de;

Bazı kullanıcılar kendilerine “ödeme yapılmadığını” ve zaten Petro’nun, yani Venezuela’nın dijital parasının, Venezuela dışında bir yerde kabul görmediğini vurguluyorlar.Bazı vatandaşlar ise bu jestin sadece doktorları kapsıyor olmasından rahatsızlar. Bir sosyal medya kullanıcısı bu airdropun hemşireleri ve diğer sağlık çalışanlarını da kapsaması gerektiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment