Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolandırıcılar İsrailli Şirketten 1 Milyon Dolarlık Bitcoin İstedi

İsrail merkezli sigorta şirketi Shirbit’e siber saldırı düzenlendi ve dolandırıcıların 1 milyon dolar değerinde Bitcoin talep ettiği öğrenildi. Dolandırıcılar, söz konusu rakam ödenene kadar müşteri bilgilerinin sızdırılacağını söyledi.

Siber suç ve istihbarat verilerini paylaşan Hudson Rock adlı şirket, Bitcoin talebinde bulunan dolandırıcıların Shirbit şirketinin verilerini sızdırdığı görüntüleri paylaştı. Kendilerini “Black Shadow” olarak tanıtan hackerların sigorta şirketinin fidyeyi ödemelerini sağlamak adına dikkat çekici mesajlar yayınladığı bildirildi. Hudson Rock, “Son Dakika” başlığıyla şunları yazdı:

“SON DAKİKA:

http://shirbit.co.il ihlal örnekleri. Shirbit, önemli bir İsrail otomobil sigorta şirketidir.”

bitcoin-milyon
“Black Shadow” isimli hackerların sızdırdığı kullanıcı kimliği.

50 Bitcoin istediler, ödemezlerse fiyat ikiye katlanacak

Ctech’in aktardığı habere göre, dolandırıcılar Telegram üzerinden fidye olarak 1 milyon dolar değerinde Bitcoin (50 BTC) istedi. Açıklamalara göre, hackerlar İsrail saatiyle saat 09:00’den itibaren bir gün içerisinde taleplerinin karşılanmaması halinde istemiş oldukları Bitcoin’lerin ikiye katlanacağını söyledi. Aynı zamanda, şirket fidyeyi ödeyene kadar şirketin özel verilerinin dolandırıcılar tarafından parçalar halinde sızdırılacağı da paylaşılanlar arasında bulunuyor.

bitcoin-milyon
Kaynak

Çalınan verilerin satılıp satılmadığını belirsiz olduğu söylenirken hackerların hükümete ait sigorta poliçelerine kadar oldukça gizli belgelere erişmiş olabilecekleri belirtildi. Bu da hackerların casuslar için değerli bilgilere erişim sağlamış olabileceği anlamına geliyor.

Shirbit konuyla ilgili açıklama yaptı

Sigorta şirketi, aldıkları fidye talebine istinaden müşterilerine yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu sözler yer aldı:

“Bu gece 1 milyon dolarlık bir fidye talebi aldık. Şantajla birlikte hackerlar, bazı müşterilerimizin sigorta belgelerini sızdırdı. Uzmanlardan oluşan ekip, araştırmalarını sürdürüyor ve şirket, güvenli bir şekilde faaliyetlerin yeniden başlaması için hazırlanıyor. Shirbit, müşterileri bilgilerini korumak adına büyük bir çaba gösteriyor ve uzmanlardan oluşan bir ekiple çalışıyor. “

Bununla birlikte, saldırı sonrası şirket hizmetlerine erişimin engellendiği ve müşterilere gelebilecek zararların önüne geçildiği de şirket tarafından vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!