Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolara Dayalı Olmayan En Büyük İkinci Stablecoin Türk Lirası Destekli: İşte o Token!

Türkiye merkezli finansal teknoloji şirketi BiLira’nın ihraç ettiği Türk Lirası’na (TRY) sabit stablecoin BiLira (TRYB), dünyanın en büyük ikinci dolara sabitli olmayan stablecoin’i oldu.

BiLira’nın ihraç ettiği Türk Lirası destekli BiLira, hızla yükselerek dolara sabit olmayan dünyanın en büyük stablecoinleri sıralamasında ikinciliği elde etti. Birinci sırada dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether tarafından çıkarılmış 224 milyon dolar piyasa değerine sahip euro destekli stablecoin Euro Tether (EURT) yer aldı.

CoinGecko verilerine göre BiLira, son 30 gün içerisinde 32,1 milyon dolarlık bir piyasa değerinden 136,7 milyon dolarlık bir piyasa değerine yükseldi. Türk Lirası destekli stablecoin’in piyasa değeri, son 30 günde %325’in üzerinde artış gösterdi.

İhraççı şirket, TRYB’nin %100 Türk Lirası ile desteklendiğini ve tüm rezervlerin Türk bankalarında tutulduğunu bildirdi. Şirket basına yaptığı açıklamada, BiLira’nın çoğunlukla kripto paraları itibari paraya çevirmek için kullanıldığını söyledi. Bu duruma neden olarak Türk Lirası’nın fiyatındaki yüksek volatilite gösterildi. Stablecoin’in Ethereum (ETH), Avalanche (AVAX), Solana (SOL), BNB Smart Chain (BSC) Algorand (ALGO) ve Polygon (MATIC) ağlarında yayında olduğu belirtildi.

Resim

Öte yandan on-chain analitik platformu ChainArgos 31 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, BiLira basım ve yakımlarına değindi. ChainArgos, BiLira’nın FTX iflasından hemen önce büyük oranda yakıldığını, kripto destekli banka Signature iflas ettikten sonra büyük miktarda yeniden basıldığını ve Binance’in True USD’ye (TUSD) geçmesiyle birlikte yeniden büyük miktarda yakım yaşadığını söyledi.

İhraççı şirket, basım ve yakımlar hakkında yüksek işlem ücretlerine maruz kalmamak için bu işlemleri topluca gerçekleştirdiklerini aktardı. Şirketin ortalama iki günlük arzı önceden basıp bunu özel bir cüzdanda tuttuğu bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!