Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolaşımda 50 Milyar Arza Ulaşan USDC Pazar Payını Yüzde 30’a Çıkardı

Piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin USD Coin (USDC), dolaşımda 50 milyar arza ulaşarak stablecoin’ler arasında pazar payını yaklaşık %30’a çıkardı.

CoinGecko verilerine göre dolaşımdaki arzı 50 milyar USDC’ye ulaşan Circle, önemli bir dönüm noktasını geride bıraktı. Gelişme şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Jeremy Allaire tarafından 1 Şubat tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden bir dizi gönderi ile duyuruldu.

50 milyar USDC büyük bir miktar olsa da asıl olayın etrafındaki devasa büyüme ve ekosistem olduğunu dile getiren Circle CEO’su Allaire, stablecoin’in yalnızca 2021 yılı içerisinde on-chain işlemlerde 2.5 trilyon dolar hacme sahip olduğunu ve 4.6 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını belirtti. Allaire, 8 farklı blockchain üzerinde çalışan ve 200’den fazla blockchain protokolü tarafından desteklenen USDC‘nin, 34 ülkede 180 ayrı borsada işlem gördüğünü söyledi.

Verilere göre ekosistem lideri Tether (USDT) toplam 177 milyar stablecoin arzının %45′lik payını karşılarken Circle %29,4‘lük pazar payına sahip bulunuyor. Tether, 2021 yılının ocak ayında %74‘lük bir hakimiyete sahipken Circle ise toplam arzın sadece %16‘sını karşılıyordu. 2021 yılında Circle‘ın piyasa değeri %987 artış gösterdi. En büyük rakibi lider Tether aynı zaman aralığında %275 büyüme gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!