Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Yatırımcıları Pozisyonlarını Büyütmeyi Sürdürüyor -CoinShares

Kripto para yatırımcıları için kurulmuş yatırım ürünleri, geçtiğimiz hafta genelinde de büyüme göstererek bir önceki hafta başlayan seriyi sürdürdü.

CoinShares tarafından paylaşılan sayılara göre kripto paralara yatırım yapma imkanı sunan yatırım ürünleri, geçen hafta içerisinde toplamda 19 milyon dolar değerinde net büyüme gösterdi.

Toplamda 31 milyar doları aşkın değerde Bitcoin’i (BTC) yöneten fonlar, geçen hafta içerisinde 22 milyon dolarlık net sermaye aldı. Bunlar aylık bazda hala yaklaşık 132 milyon dolar ekside olsa da, CoinShares ekibi, Yatırımcılar, pozisyonlarını fiyatlar bu seviyelerdeyken temkinli bir şekilde büyümeye başlamış olabilir.” yorumunda bulundu.

Kasım 2021’de gördüğü seviyenin yaklaşık yüzde 50 oranında altına düşen bitcoin, günümüzde 39 bin doların altından işlem görmeyi sürdürüyor.

Bitcoin’den farklı olarak, Ethereum’a (ETH) yatırım yapan fonlar arka arkaya sekizinci haftada da küçülme gösterdi ve geçtiğimiz hafta 26 milyon 800 bin dolar sermaye kaybetti.

Ethereum fonlarında görülen negatif değişim, Binance Coin (BNB)Solana (SOL)Polkadot (DOT) ve Cardano (ADA) fonlarında da görüldü. Birden fazla kripto paraya yatırım yapan ürünler ise hafta genelinde 32 milyon doları aşkın büyüme yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!