Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, 32 Milyar Dolarlık Değerlemeye Ulaştı

Dünyanın hacim bakımından en iyi 3. kripto para borsası FTX, 400 milyon dolar fon toplayarak 32 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

FTX 32 milyar dolarlık değeriyle sosyal medya platfomu Twitter’dan ve ABD borsası Nasdaq’dan daha değerli durumda bulunuyor.

Toplanan sermaye artırma fonu, borsanın küresel olarak büyümesini finanse etmesine ve farklı pazarlarda ek lisans almasına yardımcı olacak.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried daha önce verdiği bir demeçte daha fazla ülkeye yayılmak ve kullanıcı sayılarını artırmak için ortaklıklar kurmayı planladığını söylemişti.

Ayrıca CEO 31 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada:

FTX, dijital varlıklara güvenli ve uyumlu bir şekilde erişimi kolaylaştırmak için regülatörlerle etkileşimde bulunmaya devam edecek. Ayrıca 2022 ve sonrasında büyümemizi sürdürmek için yatırımcılarımızla birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz.

dedi.

Paradigma, Temasek, Multicoin Capital ve Softbank gibi şirketler hem FTX.US’e hem de FTX’in bu fonuna yatırımda bulundu.

FTX, yaklaşık 3 ay kadar önce  C serisi finansman turunda 420 milyon dolar yatırım alarak 25 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!