Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Güvenli Varlık Fonu 1 Milyar Dolara Ulaştı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, “Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu”nun (SAFU) 1 milyar dolar değerine ulaştığını duyurdu.

Binance tarafından 31 Ocak tarihinde yapılan açıklamaya göre 2018 yılında kullanıcıların çıkarlarını korumak için kurulan acil durum sigorta fonu olan SAFU, 1 milyar dolar değerine ulaştı. Açıklamada ayrıca Binance‘in, fonun kurulduğu ilk günden bu yana olası güvenlik ihlallerine karşı sigorta sağlamak amacı ile tüm alım satım ücretlerinin %10’unu fona tahsis ettiğine yer verildi.

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ) konu ile ilgili;

Binance’de her zaman “fonlar güvende” dedik. Bugün Binance Güvenli Varlık Fonu boyutu, kullanıcıları olası sorunlara karşı korumanın yanı sıra etkili bir teminat görevi görüyor. En gelişmiş güvenlik önlemlerimiz ile birleştiğinde kullanıcılarımızın çıkarlarının iyi korunduğundan eminiz.

açıklamalarında bulundu.

Şeffaflığın “güven” oluşturmanın önemli bir unsuru olduğunu belirten CZ, bu nedenle sigorta fonu cüzdan adreslerini yayınladıklarını açıkladı. CZ ayrıca tüm merkezi borsalara sigorta fonu cüzdan adreslerini yayınlama çağrısında bulundu.

Açıklamada Binance Smart Chain (BNB), Binance USD (BUSD) ve Bitcoin (BTC) varlıklarından oluşan fonun değerinin piyasaya göre değişebileceği belirtildi.

Binance ayrıca kullanıcıların çıkarlarını korumak için yeterli kalmasını sağlamak amacıyla SAFU‘nun büyüklüğünü ileriye dönük olarak izlemeye devam edeceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!