Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DOT, BNB ve MATIC Teknik Analizi: Güncel Destek ve Dirençler

Kripto para piyasası yaşanan büyük düşüşün ardından hafifte olsa toparlanma yaşarken bazı kripto paralar çok iyi performanslar gösterdi. Bu yazımızda sizler için Polygon (MATIC), Binance Coin (BNB) ve Polkadot (DOT) grafiklerini teknik açıdan inceledik.

Ethereum katman-2 ölçeklendirme platformu Polygon’un, dünyanın en büyük medya şirketlerinden The Walt Disney Company’nin web3 teknolojisini temel alan “2022 Disney Accelerator” programına seçilmesiyle projenin yerel kripto parası MATIC %60’dan fazla yükseliş yaşadı.

MATIC Teknik Analizi

Kripto para piyasalarındaki yaşanan büyük düşüş ile birlikte 0,31 dolar seviyelerine kadar gerileyen MATIC, Bitcoin’in biraz da olsa toparlanması ve Disney haberiyle birlikte düşüş yaşadığı yerden 3 kat yükseldi.

3 dolarlardan gelen düşen trendine temas eden kripto para, henüz kırılım gerçekleştiremedi.

Matic’in güncel direnci, düşen trendinin bulunduğu 0,93 ve 1,1 dolar seviyeleriyken güncel desteği 0,65 dolar seviyeleridir.

BNB Teknik Analizi

Bir yükselen trend üzerinde fiyatlanmasına devam eden Binance Coin, yazım esnasında 261 dolardan işlem görüyor. Direnç bölgesi olan 240 dolar seviyesini kırdıktan sonra yükselişi hız kazanan BNB’nin 310 dolar seviyesini hedeflediği düşünülüyor.

Geçtiğimiz hafta en çok kullanılan ağ olan BNB, Bitcoin’e göre daha iyi bir performans sergiledi ve Bitcoin paritesinde en yüksek seviyesine yaklaştı.

DOT Teknik Analizi

CoinMarketCap’in yapmış olduğu sıralamada en değerli 11. kripto para olarak yer alan Polkadot’un (DOT) günlük grafiğinde bir kama oluşumu görünüyor. Bu kamayı hacimli bir mumla kırmış olan DOT’un güncel direnci 8,6-8,75 seviyeleri olarak bulunuyor. Bu seviyeleri de aşması durumunda kripto paranın 11,8 dolarlara kadar ulaşması bekleniyor.

Tekrardan kama içerisine girmesi durumunda ise destek seviyesi, 7,30 dolar seviyeleridir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!