Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Kripto Para Birimlerini Yasaklamak İstiyor

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) kripto para birimlerini yasaklamak istediğine dair açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en büyük ikinci internet pazarına sahip ülke olan Hindistan, Bitcoin (BTC) konusundaki karamsar tavrını korumaya devam ediyor. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) kripto para birimlerini yasaklama yönündeki tutumu yineleyen açıklamalarda bulundu. “Uluslararası çapta bir işbirliği olmadığı taktirde hiçbir şekilde pozitif yönlü mevzuatın mümkün olmadığını” söyledi. Sitharaman konuyla ilgili açıklamalarına şu sözleriyle devam etti:

Hindistan Merkez Bankası’nın kripto para birimlerinin bir ülkenin parasal ve mali istikrarı üzerindeki istikrarsızlaştırıcı etkisi konusundaki endişeleri devam ediyor.

Sitharaman tarafından kaleme alınan yazılı açıklama, parlamento üyesi Thirumaavalavan Thol‘un yazılı beş sorusuna yanıt olarak yapıldı. Bakanlığa yöneltilen sorular, Hindistan Merkez Bankası’nın son 10 yılda ülkede kripto para kullanımını kısıtlayan herhangi bir bildirim yayınlayıp yayınlamadığını ve hükümetin Hindistan’da kripto para kullanımını kısıtlayan herhangi bir yasa çıkarma planı olup olmadığını içeriyordu.

Hindistan Merkez Bankası 6 Nisan 2018 tarihinde düzenlemeye tabi kuruluşlarının kripto para birimleriyle işlem yapmasını yasaklayan bir genelde yayınlamıştı. Üstünden çok zaman geçmeden bu genelde Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından iptal edildi. Şuan ülkede kripto para birimlerinin kullanımını yasaklayan herhangi bir genelge bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!