Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DragonEx Kripto Para Borsası Hacklendi!

”Bitcoin ve Ethereum işlemleri için güvenli ve stabil bir platform” olduğunu iddia eden DragonEx kripto para borsası bugün kendi resmi Telegram kanallarından yapılan bir açıklamada hacklendiklerini vurguladı.

Kripto para borsasının yaptığı duyuruya göre platform yetkilileri kullanıcıların kripto para varlıklarına yönelik kontrollerini kaybettiler. DragonEx buna rağmen tam olarak ne kadar kayıp yaşandığını ise açıklamadı.

”Varlıkların bir kısmı geri alındı ve çalınan varlıkların hepsini ele geçirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Estonya, Tayland, Singapur, Hong Kong ve buna benzer çeşitli yetki bölgeleri de konu ve siber suç hakkında bilgilendirildi ve onlar bizim araştırmamıza yardımcı oluyorlar.”

Kripto para borsası yetkilileri kullanıcılara sunulan alım satım hizmetinin de durdurulduğunu açıkladılar. Ekip yaklaşık bir hafta içerisinde kayıplar ve yaşanan durum hakkında detaylı bilgi verileceğini vurguladı ve ”ne olursa olsun sorumluluğu” üstlendiklerini belirtti.

 

Source: Telegram
Resmi Telegram kanalının yöneticisi Joanne Long ekibin çalınan fonların transfer edildiği adresleri belirleme konusunda gelişme kaydettiğini ve Bitcoin, Ethereum, NEM, EOS, XRP, Ethereum Classic, NEO, ABBC, Litecoin, Bitcoin Cash, Stellar, Monero, Cardano, Ontology, Tron, Bytom, Asch, Icon, Qtum ve Tether adresleri konusunda belirli kademeler kat edildiğini ve cüzdanların tespit edildiğini belirtti.

 

Source: Telegram

Çalınan kripto para birimleri daha sonra Binance, Bittrex ve Huobi gibi önde gelen kripto para borsalarına transfer edilmiş ve basın saatine göre Huobi ile Gate.io üzerindeki varlıklar dondurulmuş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment