Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeniden 4.000 Doların Gerisine Çekildi – Kripto Paralar Kızıla Boyandı

Lider kripto para birimi Bitcoin, Mart ayının neredeyse başlarından beri 4.000 dolar üzerindeki duruşunu korumakta ve ara ara 4.100 dolar seviyelerini zorlamaktaydı. Bitcoin’in yatay seyretmesi de kripto para piyasasına genel olarak bir denge getirmiş ve kripto para birimlerindeki sert volatilite nispeten azalmıştı.

Bitcoin

Ancak 26 Mart tarihi itibariyle Bitcoin yeniden 4.000 dolar altına geriledi ve bu durum genel olarak bütün kripto para piyasasını etkisi altına aldı. Toplam piyasa hacmine göre top 10 içerisinde yer alan kripto paraların hepsi kızıla boyandı ve kripto para piyasası genel olarak 2 milyar dolar civarında bir piyasa hacmi kaybı yaşadı.

Ethereum ve Bitcoin Cash

140 dolar seviyelerini zorlayan Ethereum ise basın saatine göre 134 dolara kadar geriledi. Top 10 kripto para birimi arasında en çok düşüş yaşayan ise genellikle bu gibi dalgalanmalarda en uçlarda yer alan Bitcoin Cash oldu. Bitcoin Cash basın saatine göre %4.57’lik bir değişime sahip ve onu hemen arkadan Stellar %3.41’lik düşüş ile takip ediyor.

Son zamanların en çok yükseliş yaşayan kripto para birimi Binance Coin de top 10 içerisinde düşüş yaşayanlar kervanına katıldı. Binance kripto para borsasının piyasaya sürdüğü BNB, yedinci en büyük kripto para birimi olana kadar tırmandı ancak burada bir nebze olsun direnişle karşılaştı. Binance Coin’in hemen üstündeki Bitcoin Cash ile arasında 500 milyon dolar civarında bir toplam piyasa hacmi farkı var ve Binance’nin sıradaki token satışı ile bu fark kapatılabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment