Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sosyal Medya Devi Facebook, Blockchain Departmanı İçin Eleman Arayışını Hızlandırdı!

Dünyanın en büyük sosyal medya devlerinden birisi olarak bilinen ve WhatsApp, Instagram gibi platformları da elinde bulunduran Facebook, son günlerde özellikle piyasaya süreceği kripto para birimi Facebook Coin ile gündeme gelmekte.

Bitcoin fiyatı düşüş yaşamaya devam etse de Facebook gibi devlerin kripto para piyasasına olan ilgisinde bir azalma yerine artış yaşanıyor. Facebook’un kripto para birimi projesinden de önce gündeme gelen ve David Marcus tarafından yönetilen blockchain departmanı, yeni yayınlanan bir habere göre genişlemeye gidiyor. TNW tarafından yayınlanan haberde Facebook’un resmi kariyer sitesinde 22 adet blockchain ile ilgili iş pozisyonu açıldığı belirtilmekte.

Sosyal medya devinin blockchain departmanı için aradığı yeni yetenekler arasında tehdit araştırmacısı, veri bilimcisi, finans analisti, ürün yöneticisi ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) sorumlusu gibi roler yer almakta. Facebook ile çalışacak kişilerin ya firmanın Menlo Park içerisindeki ana merkezinde, ya Washington D.C. içerisindeki ofislerde ya da Tel Aviv, İsrail içerisindeki ofislerinde yer alması şart.

TNW’nin aktardığına göre blockchain birimi şuan için pazarlama, kullanıcı ara yüzü tasarımı, yazılım mühendisliği ve yasal konulara odaklanıyor. Bunun yanı sıra açılan bu yeni iş pozisyonlarının direkt olarak Facebook Coin ile ilgili olabilme ihtimali de mevcut. Facebook gibi bir devin kendi kripto para birimini piyasaya sürmesi gerçekten de kripto paralara uzun zamandır beklenilen tanınmayı ve popülerliği getirebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment