Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yazar: JPM Coin, Hiçbir Kripto Paraya Rakip Değil

Dün katıldığı Let’s Talk Bitcoin isimli podcastte JP Morgan’ın çıkaracağını açıkladığı ve kripto para sektöründe oldukça fazla tartışılan JPM Coin ile ilgili olarak açıklamalar yapan ünlü yazar Andreas Antonopoulos, JPM Coin’i çok sert sözlerle eleştirdi.

Bu koinin çıkış sebebini tam olarak anlayamadığını ifade eden başarılı isim, aynı zamanda JP Morgan’ın çıkaracağı bu kripto paranın Blockchain anlamında da pek bir uygunluk içermediğini savundu.

Antonopoulous, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bana kalırsa JP Morgan’ın inşa ettiği şeyin Blockchain ile uzaktan yakından bir alakası yok. Bence bu, olsa olsa üst üste alınmış yanlış mühendislik kararları olur.”

Aynı zamanda genel manada birbiri ardına gelen stabil kripto para projelerini de sert bir dille eleştiren başarılı yazar, Facebook Coin’e değindi. Bu tarz projelerin Blockchain temelini yansıtmadığını çünkü fazlasıyla merkezi olduğunu aktaran Antonopoulos, bu tarz ürünlerin genel manada kullandığımız klasik finansal ürünlerden hiçbir farkı olmadığını da iddia etti.

Bu tarz stabil kripto paraların zaman kaybından başka bir şey olmadığını söyleyen usta isim, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bu tarz dev kurumsal şirketlerin çıkaracakları kripto paraları bence önümüzdeki dönemde de göreceğiz ve bunlar ‘Blockchain’ kelimesini kullanmaya devam edecekler. Ancak temel olarak bunlar merkezi olan enstürmanlar ve blockchain böyle bir şey değil. O yüzden bu tarz projelerin tamamının ciddi başarısızlıklar yaşayacağı fikrini taşıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment