Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Druckenmiller: “Bu Piyasalarda Maymun Bile Para Kazanır”

Hedge fonu yöneticisi Stanley Druckenmiller, piyasalarda “aşırı bir çılgınlığın” söz konusu olduğunu ve bu atmosferde “bir maymunun bile para kazanabileceğini” söyledi.

Duquesne Family Office’in CEO’su Druckenmiller, CNBC’ye verdiği demeçte piyasalarda 1999’dakine benzer bir “çılgınlık” olduğunu söyledi.

Bu çılgınlığın her türlü finansal varlığa yansıdığını ve “bir maymunun bile para kazanabileceğini” söyleyen Druckenmiller, geleceğe yönelik beklentilerini şöyle paylaştı:

“Piyasadaki pozisyonumuz, 4-5 ay öncesine kıyasla daha düşük düzeyde olsa da hala long. Ama yılın sonunda borsadan hala çıkmamış olursak, şaşarım.”

Kripto paraların çözeceği “sorun tespit edildi”

“Para politikası, tarihin başka hangi noktasında ekonomik koşullardan bu kadar kopuk oldu, bilmiyorum.” diyen Druckenmiller, Fed’in politikaları ile kripto paraları birbirine karşı konumlandırıyor.

Kripto paraların, merkez bankalarının yol açtığı sorunlara çözüm olabileceğini ifade eden Druckenmiller, şunları söyledi:

“Bundan 5-6 yıl önce, ‘Kripto para, sorununu bulmaya çalışan bir çözümdür.’ demiştim. … (O dönemde) zaten dolarımız varken, kripto paraya ne ihtiyacımız vardı ki? Ama sorun, artık tespit edildi. (Sorun), Jerome Powell’dir, dünyada geri kalan diğer merkez bankası yöneticileridir. Artık bir güven eksikliği var.”

Dolar 15 yıla rezerv para birimi rolünü kaybedebilir

ABD’de toplam borç miktarında 6 trilyon dolarlık artış olduğunu belirten yatırımcı, bunun doların üstünde “korkunç etkilerinin olabileceğini” belirtti.

Bu borcun, Amerikan ekonomisi özelinde doğurduğu sonuçların ilerleyen yıllarda gitgide şiddetlenmesi bekleniyor. Druckenmiller, ABD dolarının “15 sene içerisinde rezerv para birimi statüsünü kaybetme” ihtimalini dile getirdi.

ABD’ye rakip Çin’e karşı bir güven eksikliği olduğundan bahseden isim, “ne olacağını tam bilmemek” ile birlikte, doların yerini alacak yeni paranın global bir ledger sistemi olabileceğini söyledi.

Bitcoin’i “yerinden etmek çok zor” olacak

Ünlü yatırımcı, Bitcoin ve Ethereum özelinde konuşurken ilk kripto para olan Bitcoin’in tarihi ve sınırlı arzı ile rakiplerinden ayrıştığını ve onu “bir değer saklama aracı olarak yerinden etmenin çok zor olacağını” söyledi.

Ethereum’u daha farklı bir kulvarda değerlendiren isim, onun akıllı sözleşmelerle rakiplerini geride bıraktığını söylese de “En sonunda, kazananın Ethereum olmasını beklemediğini” vurguladı. Druckenmiller, bu noktada “Facebook’un ilk değil, 11. sosyal ağ olduğunu hatırlayın.” dedi ve Yahoo ile Google ilişkisinden örnek verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!