Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SNL Günü Elon Musk’ı Taklit Edip 5 Milyon Dolarlık DOGE Çaldılar

Elon Musk, Türkiye saatiyle 9 Mayıs günü sabaha karşı Saturday Night Live (SNL) programını sundu. Programı fırsat bilen kripto para dolandırıcıları, yaklaşık 5 milyon dolarlık Dogecoin (DOGE) topladılar.

Elon Musk’ın Miley Cyrus ile birlikte boy gösterdiği yayın, Saturday Night Live’ın sezon boyunca en yüksek reytingli üçüncü yayını oldu. Programı takip edenlerin bir kısmı, yayını izlemek için YouTube gibi mecralara yöneldi.

YouTube’da giveaway dolandırıcılığı

Bu insanların bir kısmı, dolandırıcıların hedefi oldu. SNL’i fırsat bilen dolandırıcılar, YouTube’da farklı yayınlar açıp, Elon Musk, tüm DOGE sahiplerine dağıtılması için 500 milyon DOGE veriyor.” gibi sloganlarla insanlara seslendiler.

trm-labs-crypto-elon-musk

İnsanlara; belli başlı adreslere DOGE göndermeleri, bunun karşılığında kendilerine 2 kat DOGE gönderileceği vadedildi.

elon-musk-doge-giveaway

Neredeyse 10 milyon DOGE gönderdiler

Dolandırıcılar tarafından kullanıldığı varsayılan adreslere, 9 Mayıs 2021 itibarıyla en az 9.7 milyon tane DOGE gönderildiği tespit edildi. Blockchain şirketi TRM Labs, bunların o tarihteki değerinin yaklaşık 5 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Bu işlemlerin bir kısmının, bizzat dolandırıcılar tarafından adrese ilişkin güven uyandırmak amacıyla yapıldığı düşünülüyor. Bir kısmıysa, cüzdanını 2’ye katlayacağını düşünüp, para yollayan mağdurlara ait.

Reddit’teki Redithikeitblue adlı bir kullanıcı, Dogecoin subreddit’inde paylaştığı bir gönderide diğer kripto para sahiplerine seslendi:

“Aptal kafamdan size bir uyarı. …. (Bu dolandırıcılığa) benim gibi kanmayın. Site; size onlara gönderdiğiniz paranın 2 katını yollamayacak. Hayatımda ilk kez birikimim vardı; şimdiyse cebimde 60 dolar para kaldı.”

dogecoin-reddit-scam

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!