Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’deki Serbest Ticaret Bölgesinde Kripto Merkezi Kuruldu

Dubai hükümetine bağlı olan ve bölgenin en büyük serbest ticaret bölgelerinden biri olan Dubai Çoklu Emtia Merkezi (DMCC), kripto ve blockchain teknolojileriyle ilgili çalışmalar yapan girişimlere yönelik Kripto Merkezi’ni kurdu.

DMCC serbest ticaret bölgesine bağlı Kripto Merkezi, Dubai’deki Almas Tower’da açıldı. Merkez; blockchain tabanlı projeler geliştiren, kendi kripto parasını üretmiş olan veya trading hizmeti veren şirketlere ev sahipliği yapacak.

Bu teknolojilerin “devasa bir potansiyeli var”

Kripto para ve blockchain girişimcilerinin ortak çalışma alanlarını paylaşacağı Merkez’de, bu projeler için tasarlanmış kuluçka merkezi ve hızlandırma programları olacak.

Trade Arabia’nın haberine göre Merkez’in açılışı, Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Dubai FDI CEO’su Fahad Al Gergawi, Block.one’ın kurucusu Brock Pierce gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Dubai Çoklu Emtia Merkezi İcra Kurulu Başkanı Ahmed Bin Sulayem, Merkez’in açılışı hakkında konuşurken, “Kripto ve blockchain teknolojilerinin, global ticarette ve tedarik zincirlerinde dönüşüme yol açmak için devasa bir potansiyeli var.” dedi.

Merkez’deki işletmeler regülatörce denetlenecek

Serbest ticaret bölgesine yerleşen ve kripto para alım-satım hizmeti veren şirketler, Birleşik Arap Emirlikleri Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi (ESCA) tarafından regüle edilecek. Şirketler, regülasyon konusunda DMCC’nin sunduğu kolaylıklardan faydalanacaklar.

Sulayem, Dubai hükümetinin kripto para firmaları için işletme-dostu bir atmosfer yarattığını ve bunun, “BAE’nin global teknoloji lideri sıfatını pekiştirdiğini” söyledi.

Kripto Merkez’indeki şirketler, serbest ticaret bölgesinin avantajlarına ek olarak CV Labs’den danışmanlık hizmeti alabilecekler. CV Labs, İsviçre’nin Kripto Vadisi’nde yaptığı çalışmalarla adını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!