Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan: Bitcoin’deki Düşüş Bitti Demek İçin Çok Erken

JPMorgan Chase, Bitcoin fiyatındaki düşüşün geçen hafta yaşanan %30’luk hareketliliğe rağmen hala bitmemiş olabileceğini açıkladı. Bankanın cuma günü hazırladığı raporda, Bitcoin’deki düşüşün bittiğini söylemek için henüz “çok erken” olduğu belirtildi.

Bitcoin fiyatı, manşetlerin Elon Musk ile Çin hükümeti tarafından kaplandığı haftada 30.000 dolara kadar düştü. Bu yıl 64.899 dolarla kendi rekorunu kıran BTC, pazartesi günü bu rekorun neredeyse yarı fiyatı olan, 37.895 dolardan işlem görüyor.

Borsalarda henüz kapitülasyon görülmemiş olabilir

Geçen hafta bir günde %30 değer kaybeden Bitcoin için, artçı düşüşlerin gelebileceği düşünülüyor. Güncel likidite durumuna değinilen JPMorgan raporunda, (Bitcoin’de) henüz bir kapitülasyon yaşandığını söylemek güç.” açıklamasında bulunuldu.

Yatırım fonlarındaki ve vadeli Bitcoin işlemlerindeki yeni alıcı eksikliğinin üstünde duran JPMorgan, “Bu, piyasada hala kayda değer bir risk azaltma riski bulunduğu anlamına geliyor.” ifadesine yer verdi. Banka, bu sebeple “Bitcoin’deki aşağı yönlü trendin bittiğini söylemek için çok erken.” dedi.

Çin’in cuma günü Bitcoin madenciliğine ve tradingine karşı “sıkı önlemler” alınacağına dair yaptığı açıklamanın etkileri, sektör genelinde hissedilmeye devam ediyor. Çin hükümetinin kripto para madenciliğiyle ilgili nasıl bir karar alacağı bilinmezken, Huobi ve OKEx gibi Çin pazarında aktif olan şirketler, bazı işlemleri kısıtlamaya başladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!