Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’deki Maliye Departmanı Blockchain Platformu Oluşturdu

Dubai Maliye Departmanı (DoF), Blockchain tabanlı bir ödeme sistemi oluşturmak için Smart Dubai Office ile işbirliği yapmaya başladı.

‘Payment Reconciliation and Settlement’ adı altında oluşturulan bu yeni platform geçtiğimiz gün resmi bir açılış yaptı. Zawya gibi kaynaklara göre platformun başlıca amacı Dubai Polisi, Yol ve Ulaşım Otoritesi (RTA), Dubai Sağlık Otoritesi (DHA) gibi hükümet kuruluşlarına yardım etmek.

DoF ve Smart Dubai Office bu yeni platformla birlikte hükümet kuruluşlarındaki süreçleri çok daha şeffaf bir hale getirmeyi amaçlıyor. Söz konusu platformun hükümet kuruluşlarına sunacağı avantajlardan biri de hem harici hem de dahili olarak gerçek zamanlı ödeme yapma imkanı.

Dubai’deki hükümet kuruluşları şu anda kendi aralarında işlem yaparken ciddi miktarda zaman harcamak zorunda kalıyorlar. Hatta bazı işlemlerin tamamlanması 45 günü bulabiliyor.

Bu yeni sistemin halihazırda Dubai Elektrik ve Su Otoritesi (DEWA) ve Bilgi ve İnsan Gelişim Otoritesi (KHDA) gibi kuruluşlarda kullanıldığı söyleniyor. CoinTelegraph gibi kaynaklara göre bu yeni sistem aracılığıyla şu ana dek beş milyondan fazla işlem yapıldı.

SDO’nun genel müdürü olan Dr. Aisha Bin Bishr, Blockchain hakkında bazı yorumlar yaptı ve şöyle belirtti:

“Blockchain günümüzde en çok gelecek vaat eden teknolojilerden biri.”

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başbakanı ve Dubai Emiri olan Şeyh Mohammed bin Rashid, 2013 yılında Akıllı Şehir adlı bir proje başlatmıştı. Hükümetten, özel sektörden ve çeşitli kurumsal ortaklardan destek gören bu projede hedeflenen şey hükümet kuruluşları için yeni bir sistem oluşturmak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment