Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai’den Büyük Hamle! Artık Faturalar, Okul Harçları ve Bir Çok Şey Kripto Para Birimleri ile Yapılabilecek

Dubai‘nin resmi kredi kayıt bürosu olan Emcredit, en çok ses getiren ödeme hizmeti platformlarından birisi Pundi X ve Ebooc Fintech & Loyalty Labs LLC  ile ortaklığa imza attı. Ortaklık sayesinde şehirdeki bir çok alışveriş ve ödeme kripto para birimleri ile yapılabilecek.

Dubai vatandaşları bundan sonra faturalarını, okul harçlarını ve hatta normal mağaza alışverişlerini bile emcash isimli stabil koin kullanarak yapabilecekler

Pundi X CEO’su Zac da yeni haberi bir tweet ile duyurdu. Kripto para ödeme platformu kullanıma girdiğinde, şehir kripto para ödeme opsiyonu sunan ilk küresel başkent unvanına sahip olacak.

Dubai Ekonomik Gelişim Departmanı tarafından desteklenen Emcash, Dubai’nin resmi kripto para birimi. Söz konusu hamle ile şehirdeki bir çok tüketici hükümet servislerini ve portallarını, telekomünikasyon hizmetlerini kullanırken ödemelerini bu şekilde yapabilecekler.

İşlemleri ise Pundi X’in POS cihazları yapacak. Ebooch Fintech & Loyalty Labs tarafından özellikle emcredit için özel üretilen cihaz, Birleşik Arap Emirliklerinin itibari para birimi Dirhem’in dijital bir versiyonunu kullanmaya yardımcı olacak.

Pundi X’in orta doğu bölgesindeki ortağı Ebooc, ilk Arap Emirlikleri çıkışlı fintech şirketi konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment