Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dublin’in Tramvay Sisteminin İnternet Sitesini Hackleyen Siber Suçlular, Bitcoin Fidyesi Talep Ediyor!

Irish Examiner haber kaynağının aktardığı bir gelişmeye göre, İrlanda’nın başkenti Dublin’in tramvay sisteminden sorumlu Luas şirketinin internet sayfası, hacklendikten sonra hizmet vermeyi durdurmak zorunda kaldı.

İlk hacklenmesinden beri yaklaşık 6 saattir erişim sağlanamayan Luas’ın internet sitesi, yaklaşık üç saat önce hackerların belirlediği bir mesajı göstermekteydi ancak şimdi girildiğinde sitede sunucu tabanlı bir arıza olduğu mesajı ziyaretçileri karşılamakta.

Kimliği belirlenemeyen siber suçlular, beş gün içerisinde 1 Bitcoin ödemesi almayı, aksi taktirde elde ettikleri özel verileri yayınlayacaklarını iddia etmekteler. Hackerlar, yayınladıkları mesajda daha önce site yetkilileri ile iletişime geçtiklerini ancak yetkililerin kendilerini dikkate almadığını da belirtmekte:

”Hacklendiniz. Bir süre önce size ciddi güvenlik açıklarınız olduğunu söylemiştim ancak siz cevap vermediniz. Bir daha birisi sizinle konuştuğunda, cevapla tuşuna basın. 5 gün içerisinde 1 Bitcoin ödemeniz lazım yoksa bütün verileri yayınlarım ve kullanıcılarınıza bunları mail ile atarım.”

Söz konusu mesajın sonunda da hackerın fidyeyi talep ettiği Bitcoin adresi yer almaktaydı.

Söz konusu haber Luas tarafından da doğrulandı ve konu hakkında çalışmaların devam ettiği bilgisi verildi.


 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment