Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HitBTC: Hesapları Proof Of Keys Yüzünden Dondurmadık

Kripto para borsalarından HitBTC, müşterilerin hesaplarını kasıtlı olarak dondurduğu yönünde çıkan iddiaları reddetti.

Bundan bir süre önce paylaştığımız haberde HitBTC ile ilgili ortaya atılan iddiaları aktardık. Bu iddialara göre HitBTC, proof of keys etkinliğinden önce kullanıcıların hesaplarını kasıtlı olarak dondurmaya başladı.

Şirket sözcülerinden Peter Swen, çıkan bu iddialar hakkında bir açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı.

Proof Of Keys etkinliğinin organizatörü Trace Mayer, HitBTC’nin para çekme işlemlerini kasıtlı olarak kısıtlıyor olabileceğinden bahsetmişti. Mayer’in bu iddiaları zaman içerisinde John McAfee ve Tuur Demeester gibi isimler tarafından da desteklenmeye başladı.

Mayer’in düzenlediği Proof of Keys etkinliğinde kripto para kullanıcılarına borsalardaki paralarını çekmeleri için çağrıda bulunuluyor. Bu etkinliğin amacı kripto para kullanıcılarının merkezi borsalardan uzaklaşıp merkezsiz borsalara geçiş yapmalarını sağlamak.

HitBTC, konu hakkında çıkan iddialar hakkında resmi bir basın duyurusu yayınlamamış olsa da şirket adına konuşan Swen’in açıklamaları son derece açık.

Para çekme işlemlerinin durdurulma sebebinin müşterini tanı (KYC) ve para aklama karşıtı (AML) yasalarıyla alakalı olduğunu belirten Swen, şu açıklamayı yapıyor:

“Bu kurallar mevcut ve sektördeki herkes yılın 365 günü, günün 24 saati bu kurallara uymak zorundalar. Dolayısıyla güvenlik kontrollerini asla elden bırakmıyoruz. Ne sıradan, ne de özel günlerde.”

HitBTC ile ilgili çıkan bu iddialar, sosyal medyada kısa süre içerisinde büyük bir etki yarattı. Kripto para sektöründeki pek çok kullanıcı, HitBTC’yi böyle bir şey yaptığı için kınadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment