Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Altın Konseyi: Bitcoin, Altının Yerini Alamaz!

Lider kripto para birimi Bitcoin, birçok uzmana ve yatırımcıya göre ”dijital altın” olarak işlev görmekte. Uzun dönemli olarak elinde Bitcoin tutan kişiler, Satoshi’nin bu icadının dünyanın en çok kullanım gören emtialarından birisi olan altın ile kıyaslamakta ve Bitcoin’in altından daha iyi bir değer saklama aracı olduğunu iddia etmekte. Ancak Dünya Altın Konseyi tarafından yapılan yeni bir araştırma, durum pek de düşünüldüğü gibi değil.

Bitcoin, Altının Yerini Alabilecek Mi?

Geçtiğimiz Salı günü Dünya Altın Konseyi tarafından yayınlanan bir raporda, 2018 yılında altın da dahil birçok varlığın piyasasına mercek tutuldu. Özellikle 2018 yılının dördüncü çeyreğine dikkat çeken Konsey, neredeyse diğer tüm piyasaların düşüş yaşadığını, altının ise bu esnada yükseliş yaptığını vurguladı. Yatırımcılar hisse senedi piyasasında yaşanan belirsizlik sonrası akın akın altına geçiş yaptı. Söz konusu rapora göre 2018 yılının son çeyreği 2009 yılından beri görülmemiş kadar büyük bir felaketti.

Kripto paraların oldukça riskli varlıklar olduğunu ve altın yükselirken düşüş yaşadığını ifade eden Konsey araştırması, bunu grafiklerle de kanıtladı.

bitcoin vs nasdaq and gold

Nasdaq, Altın ve Bitcoin ile yapılan kıyaslamada, altının çok daha stabil ve hatta yükselen bir grafik çizdiği görülmekte. En sert düşüşü yaşayan ise Bitcoin gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment