Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEM Foundation İflasın Eşiğine Geldi – İşten Çıkarmalar Yakın!

Topluluk tarafından fonlanan kar amacı gütmeyen NEM Foundation, temel olarak NEM blockchain platformunu geliştirmek ve bunu korumak için işlem yapmakta. Görünüşe göre kurum, 150 kişilik çalışanlarından bir kısmını işten çıkarmak zorunda kalabilir ve bunun sebebi de yaşanan kripto para ekonomik krizi.

NEM Foundation’un yeni seçilmiş başkanı Alex Tinsman, CoinDesk kaynağına yaptığı bir açıklamada Singapur tabanlı NEM Foundation’un iflasın eşiğinde olduğunu ve NEM topluluğuna 160 milyon tokenlik (yaklaşık 7.5 milyon dolar) bir fonlama teklifi götüreceklerini açıkladı. Başkan, söz konusu paranın kurumu iflasın eşiğinden kurtarmak için kullanılacağını aktardı.

NEM tokenleri XEM olarak da bilinmekte ve 9 milyar adet sirkülasyonda olan toplam XEM kripto para birimi mevcut. XEM, basın saatine göre toplam piyasa hacmi açısından dünyanın en büyük 18. kripto para birimi olarak gözükmekte ve 0.046 dolardan işlem görmekte. Başkan yaptığı açıklamada daha önceki yönetim meclisinin yanlış hamlelerinden dolayı, işlem yapabilmek için sadece bir ayları kaldığını ve ellerindeki fonların tükendiğini ifade etti. Başkan yapılacak olan işten çıkarmaların, Şubat ayında yapılması planlanan fonlama isteği sonrası elde edilen miktara göre değişebileceğini ifade etti.

NEM, ilgili kripto para birimini 2015 yılında eski başkan Lon Wong’un gözetimi altında piyasaya sürmüştü. Söz konusu kripto para birimi temel olarak NEM blockchain ağındaki hizmet ücretleri ve işlem ücretleri için kullanılmakta. Platformun kendi motor yazılımı olan Catapult’un ise, 2019 yılının Haziran ayında piyasaya çıkması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment