Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Bankası Başkanı: Herkesin Heyecanı Bitcoin’e Değil Blockchain’e

Jim Yong Kim dün yapmış olduğu CNBC konuşmasında Blockchain hakkında olumlu düşüncelerini dile getirdi. Blockhain için herkesin çok heyecanlı olduğunu söyleyen Dünya Bankası Başkanı bu düşüncesine kripto paralarla ilgili görüşüyle devam etti;

“Blockchain teknolojisi herkesin heyecanlı olduğu bir olay ama Bitcoin’in bir çok örnekten sadece biri olduğunu ve Blockchain’in sadece Ponzi entrikaları olduğu zamanları unutmamalıyız. Blockchain’in kullanımı yaygınlaştıkça kötüye kullanılmayacağından emin olmamız çok önemli.”

Dünya Bankası Blockchain’e hiç yabancı değil. Geçen yaz bu teknolojinin sermaye oluşumu gibi bir çok alanda kullanabilmesi için Blockchain üretim laboratuvarı ve desteklenen araştırma projelerini başlattı.

Kim, kripto paraları Çin e-ticaret devi Alibaba’nın işlettiği ödeme sistemlerine karşı olan olumsuz düşüncesini şu sözlerle dile getirdi;

“Alibaba ağının bir parçası olan herkese 160.000$ kadar para aktarmak sadece üç saniye alır, çünkü onlar da üç saniyede kredi değerliliğini değerlendirebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment