Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Genelindeki Bitcoin ATM’lerinin Sayısı 8 Bini Geçti

Dünya genelindeki kripto para ATM’lerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

CoinATMRadar tarafından paylaşılan bilgilere göre bu ATM’lerin sayısı kısa süre önce 8 bini aştı. Kripto para kullanıcıları bu ATM’ler sayesinde artık Dünya genelindeki 8 binden fazla noktada kolayca işlem yapabiliyorlar.

İnsanlar bu ATM’leri kullanarak Bitcoin, Ether, Litecoin gibi çeşitli kripto paraları kolayca alabiliyorlar. Kripto para ATM’leri şu an için özellikle Kuzey Amerika’ya yoğunlaşmış durumdalar. CoinATMRadar verilerine göre toplamda 8 bin 200 adet ATM bulunuyor ve bunların %75’inden fazlası Kuzey Amerika’da kurulu.

Kaynak: CoinATMRadar

Güncel verilere göre ABD’de 6 bin 200, Kanada’da ise 700 civarında ATM bulunuyor. Kuzey Amerika’dan çıkıp Avrupa’ya baktığımızda Birleşik Krallık’ta 267, Avusturya’da ise neredeyse 200 tane ATM olduğunu görebiliyoruz. Türkiye ise ATM sayısı bakımından henüz pek ön plana çıkabilmiş değli.

Soymaya Devam

ATM’lerin sayısı arttıkça daha fazla insan kripto paralara dair bilgi alıyor ve insanlar daha kolay bir şekilde işlem yapabiliyorlar. Fakat ATM’lerin sayısı arttıkça hırsızlık vakalarının da sayısı artıyor.

Hırsızlar bundan birkaç gün önce BitKing LLC’nin Memphis’te kurduğu bir Bitcoin ATM’sini soymaya kalkıştılar. BitKing’in yöneticilerinden Sean Pezeshk, CCN’e verdiği demeçlerde söz konusu ATM’nin birkaç hafta içerisinde yeniden aktif olacağını açıkladı.

BitKing’in ATM’si, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment