Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CNBC’nin Hazırladığı Listede Ripple’a da Yer Var

Dünyanın en büyük blockchain şirketlerinden biri olan Ripple, CNBC’nin hazırladığı listeye girmeyi başardı.

CNBC, dün Disruptor 50 adı altında hazırladığı bir listeyi yayınladı. Bu listede faaliyet gösterdiği alanı en çok etkileyen ve en hızlı büyüyen şirketlere yer verildi. Bu listede fintech, tarım, lojistik ve daha birçok farklı sektörden şirketi görmek mümkün. CNBC ekibi, Disruptor 50 listesiyle ilgili şöyle bir yorumda bulunuyor:

”Bu yılın Disruptor listesinde dünyaya hayal dahi edilemeyecek boyutlarda değişiklikler getiren ve siber güvenlik, eğitim, sağlık, lojistik, fintech, tarım gibi alanlarda milyar dolarlık projeler geliştiren şirketlere yer veriliyor.”

Ripple da Var

CNBC’nin hazırladığı bu listede birinci sırayı Stripe’ın aldığını görebiliyoruz. PayPal gibi platformlara rakip olarak ortaya çıkan Stripe özellikle Koronavirüs günlerinde kayda değer bir büyüme gösterdi.

Coupang, listede Stripe’ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Güney Kore merkezli bir şirket olan Coupang e-ticaret sektöründe kısa süre içerisinde büyük ses getirdi. Listede Coupang’in ardından Indigo Agriculture’ı üçüncü sırada görmek mümkün.

Listenin ilerleyen sıralarına baktığımızda tanıdık bir isimle de karşılaşıyoruz. Blockchain dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Ripple, CNBC’nin hazırladığı listede 28.sırada yer alıyor.

Disruptor 50 listesinin bir kısmı

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin bu listede yer almış olmasını yorumlayarak Ripple ekibinden “gurur duyduğunu” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment