Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maliye Bakanı Doğruladı: Güney Kore’ye Kripto Para Vergisi Geliyor

Güney Kore Maliye Bakanı bugün erken saatlerde bir açıklama yaparak kripto paraların vergilendirilebileceğini duyurdu.

Maliye Bakanı Hong Nam-ki bugün ülkedeki kripto para regülasyonları ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Maliye Bakanı ülkedeki kripto para işlemlerinden yakın gelecekte vergi alınabileceğini söyledi. Yerel kaynaklara göre bu süreç önümüzdeki aydan itibaren yürürlüğe girebilir.

Maliye Bakanı Hong, hükümetin hazırladığı bu yeni regülasyonu bizzat desteklediğini ve bunun Güney Kore için faydalı olabileceğini söyledi. Maliye Bakanı bu yeni kripto para vergisi sayesinde özellikle yabancı firmalardan vergi alınabileceğini bunun ülke ekonomisine katkıda bulunacağını söyledi. Fakat Güney Kore’deki bu vergilendirmenin tam olarak nasıl işleyeceği henüz bilinmiyor.

Dijital Para Çalışmalarına Devam

Güney Kore bir yandan kripto para sektörünü regüle etmeye çalışırken bir yandan da dijital paralarla ilgili araştırmalar yapmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz gün paylaştığımız bir yazıda Güney Kore Merkez Bankası’nın dijital merkez bankası paraları ile ilgili attığı yeni bir adımdan bahsettik. Özellikle Çin’in dijital Yuan projesinden etkilenen Güney Koreli yetkililer, dijital para çalışmalarını hızlandırabilmek için özel bir danışmanlık ofisi kurdular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment