Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devi ABD’li Bankadan Kritik Adım: Token Hizmetlerini Başlattı!

Dünyanın en büyük bankalarından Citigroup, kurumsal müşterilerine dijital varlık çözümleri sunmak adına Citi Token Hizmetleri’nin pilot uygulamasını başlattı.

Citigroup iddialı bir blockchain adımı attı. Citigroup resmi web sitesi üzerinden 18 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, kurumsal müşterilerine yenilikçi dijital varlık çözümleri sunmak adına Citi Token Hizmetleri’nin pilot uygulamasını başlattığını duyurdu.

Citi Token Hizmetleri, mevduatların kullanıcılar tarafından dünyanın her yerine anında transfer edebileceği dijital tokenlara dönüştürülmesine olanak sağlayacak. Citi yaptığı açıklamada, hizmetin kurumsal müşterilere yenilikçi dijital varlık çözümleri sunmak adına blockchain ve akıllı sözleşeme teknolojilerinden yararlandığını ifade etti.

Citi Token Hizmetleri ayrıca tokenize edilmiş mevduatları ve akıllı sözleşmeleri kendi özel blockchain’ine entegre ederek nakit yönetimi ve ticaret finansmanı hizmetlerini geliştirecek. Bu doğrultuda müşteriler, kendi dijital cüzdanlarını kurmaları gerek olmadan bankanın mevcut sistemleri aracılığıyla hizmete erişebilecek.

Tokenize hale getirilen mevduatlar, Citigroup müşterilerine hızlı ve güvenli bir alım-satım imkanı sunacak. Kurumsal müşteriler bu hizmetten 7/24 yararlanabilecek ve bu sayede normalde 48 saat süren geleneksel işlemler birkaç saniyede gerçekleşen atomik hızda bir altyapıya sahip olacak.

Citigroup Global Hizmetler Başkanı Shahmir Khaliq konu hakkında yaptığı açıklamada, Citi Token Hizmetlerinin geliştirilmesinin kurumsal müşterilere eş zamanlı ve her zaman yapılabilir yeni nesil bir bankacılık hizmeti sunma hedeflerinin bir parçası olduğunu dile getirdi.

Kurumsal müşteriler için atılan bu adım, 15 Eylül günü duyurulan BondbloX Bond Exchange (BBX) ile kurulan ortaklığın devamı niteliğinde lanse edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!