Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devi Bosch’tan, IOTA Hamlesi!

Çok uluslu mühendislik ve elektronik devi Bosch, gerçek zamanlı Nesnelerin İnterneti (IoT), veri toplama ve satış gibi konularda cihaz bağlanabilirliği için IOTA teknolojisinden yararlanacağını açıkladı.

Dünya devi firma yakın zamanda yayınladığı bir blog gönderisinde, daha kripto para birimleri akla bile gelmediği zamanlarda,  Nobel ödüllü bir isim olan Milton Friedman‘ın internet üzerinden anonim olarak fon toplamaya ithafen kurduğu cümleyi alıntılayarak,  aslında sektörün bu yönde ilerlemesi gerektiğine değindi. IOTA ekosistemine vurgu yapılan gönderide, bunun Bitcoin‘e kıyasla çok daha fazla avantajı olduğundan ve neden ortak olarak IOTA’nın seçildiğine kadar bir çok konu yer almakta.

Bosch’un aktardığı bilgilere göre, 2020 yılına kadar 20 milyar adet birbiri ile bağlantılı cihaz olacağı tahmin edilmekte. Bunların hepsi de ölçülemeyecek kadar çok veri üretecek ve veri de firmanın tanıtım videosuna göre ”geleceğin petrolü” konumunda. IOTA’nın merkeziyetsiz ekosistemi de bu verileri toplayıp, bunları ortakları için kullanmaya hazır hale getirmeyi planlıyor. Sistemin, yani ekosistemin kullanıcıları söz konusu verileri isterlerse satabilecekler veya satabilecekler ve bunların hepsi Masked Authenticated Messaging (MAM) isimli bir teknoloji ile transfer edilecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment