Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: ABD ve SEC’in, Regülasyonla İlgili Meselelerde Çalışması Gerekiyor

Önde gelen blockchain havale şirketlerinden Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, yakın zamanda Bloomberg kaynağı ile yaptığı röportajda özellikle FinTech endüstrisi için olan düzenleyici çerçeveler hakkında konuştu. Kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne daha fazla kaynak aktarması için gereken en önemli faktörlere değinen Garlinghouse, bunların başında SEC’in bulunduğunu ifade etti.

Kurumsal yatırımcıların ve büyük şirketlerin kripto para birimleri konusunda bir garantiye ve teminata ihtiyaç duyduklarına değinen Garlinghouse, bunun ancak ve ancak küresel bir çerçeve ile mümkün olduğunu ifade etti. CEO daha sonra bazı ülkelerin şimdiden istenilen tipte gelişmeci yaklaşımla ilerlediğini vurguladı. Singapur ve Tayland’ın yanı sıra Filipinler ile Japonya‘nın da bu konuda önde olduğunu savunan Garlinghouse, şu sıralar Asya’nın düzenleme konusunda yarışı önde götürdüğünün altını çizdi.

Ripple yöneticisi bunun yanı sıra konuyu ABD’ye de getirdi ve ülkenin özellikle düzenleyici çerçeveler konusunda eksikliğe sahip olduğunu aktardı. Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonunun düzenlemeler konusunda çalışmalar yaptığını ancak gelişmelerin nispeten yavaş ilerlediğini ve çok fazla çalışılması gerektiğini açıkladı.

”ABD içerisinde bile, özellikle SEC ve ICO’ları ilgilendiren konu hakkında belirsizlik mevcut. Ancak hala bu konuda yapılması gereken çok fazla iş var. Bence bu konuda kesinlik elde edilene kadar, şirketlerin büyük çapta yatırım yapması zor gözüküyor.”

Garlinghouse 2018 yılı için yapılan tahminler hakkında gelen soruya ise, yılın hala bitmediğini ve dördüncü çeyreğin önümüzde olduğunu belirtti. CEO yılın sonuna kadar daha fazla kurumsal yatırımcının sektöre giriş yapmasını umuyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment