Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Ekonomi Forumu (WEF), BitPesa Kurucusunu Blockchain Konseyinin Başına Getirdi

Dünya Ekonomi Forumu (WEF), BitPesa kurucu ortağı ve CEO’su Elizabeth Rossiello’yu, Global Blockchain Konseyi’nin başına geitdiğini açıkladı.

WEF’in Davos’ta her yıl düzenlediği ekonomi konferansında açıklanan karara göre, BitPesa kurucu ortağı Rossiello, bundan sonra hem sektörün uzman isimleri, hem de konseyin otuz farklı üyesi ile birlikte çalışacak. Başta bakanlar ve regülatör kurumların başkanları olmak üzere, Global Blockchain Konseyi’nin üyeleri arasında CEO’lar ve sivil toplum kuruluşları başkanları gibi üst düzey isimler yer alıyor.

Birleşik Krallık ve Kenya arasında Blockchain temelli havale sistemlerini hayata geçirmek amacıyla 2013 yılınd Afrika’da kurulan BitPesa, daha sonra çok iyi işler yapmayı başardı. Firmanın büyümesi ve hareket alanının artması ile, BitPesa sunduğu bu hizmeti Avrupa’nın ve Afrika’nın çeşitli ülkelerine de yaymayı başardı.

Rossiello’nun başına geçtiği Global Blockchain Konseyi ile ilgili ilk emare ise, 2017 yılında gelmişti. WEF, o dönem yaptığı açıklamada bu tarz bir oluşumun gerekli standartları oluşturmada kritik bir rol üstleneceğini ifade etmişti.

WEF’de Blockchain biriminin başında olan isim Sheila Warren ise, Rossiello’nun yeni görevi hakkında açıklamalar yaparken, başarılı yöneticiye övgüler yağdırdı. Warren, Rossiello’nun büyük bir tecrübe olduğunu söylerken, şunları ekledi:

”Kendisi, hem bu sektörde çok çeşitli bir background’a ve tecrübeye sahip, hem de çok iyi bir yönetici. Regülatörlerden tutun da teknik detayla ilgilenen kişilere kadar, herkesi bir araya getirebilecek başarılı bir karakter.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment