Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bitstamp, Banka Hesabından BTC Çekim İşlemleri İçin İsviçre Bankası İle Ortaklık İmzaladı!

Popüler kripto para borsalarından birisi olan Bitstamp, banka müşterilerinin kendi dolar tabanlı hesapları ile BTC alabilmesi ve BTC çekebilmesi için bir İsviçre bankası ile ortaklık imzaladığını duyurdu. Hesaba yatırılan kripto paralar direkt olarak ABD dolarına çevrilecek ve yapılan çekim işlemleri ise BTC’ye çevrilip müşterinin hesabına bağlı olan kripto para cüzdanlarına aktarılacak.

Geçtiğimiz Cuma günü duyurusu yapılan ortaklığa göre, Bitstamp İsviçre’nin önde gelen online bankalarından birisi olan ”Dukascopy Bank” ile anlaşmaya vardı ve bankayı kendi platformları üzerinde kripto para fonlamasına ikna etmeyi başardı:

”Dukascopy’nin müşterileri artık kendi hesaplarına Bitcoin gönderebilecekler ve kripto para direkt olarak ABD dolarına çevrilecek. Müşteriler bunu istedikleri gibi İsviçre döviz piyasasında kullanabilecek. Kullanıcılar bunun yanı sıra çekim işlemlerini de Bitcoin şeklinde direkt olarak kendi kripto para cüzdanlarına yapabilecek.”

Cenevre tabanlı bir banka olan Dukascopy, bireysel ve kurumsal yatırımcılara temel olarak döviz alım satım imkanı tanıması ile tanınmakta. Bankanın kendi internet sayfasındaki açıklamalara göre BTC fonlama ve çekim işlemleri ”kripto para fonlamasına ve alım satımına açık hesaplar” aracılığıyla yapılabilmekte ve BTC şuan için desteklenen tek kripto para konumunda.

Banka bunun yanı sıra müşterilere gönderilen herhangi bir BTC’nin her zaman ABD dolarına çevrileceğini de vurguladı. Bitstamp ise itibari para fonlarını BTC’ye ve daha sonra bankaya aktarmaktan sorumlu olan firma. Bankalar son zamanlarda ciddi anlamda kripto para yanlısı eylemlerde bulunmakta ve 2019 yılı birçok bankanın bu sektöre giriş yapmasına tanıklık edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment