Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Ekonomik Forumu, Çevrenin Korunması İçin 65 Çeşit Blockchain Kullanımını Olduğunu Vurguladı

14 Eylül tarihinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Dünya Ekonomik Forumu (WEF), ”en zorlayıcı” çevresel sorunları çözmek adına kullanılabilecek 65 blockchain kullanımı olduğunu vurguladı.

Building Block(chain)s for a Better Planet” isimli raporda, İsviçre tabanlı WEF kurumu, şu sıralar dünyanın en çok maruz kaldığı çevresel sorunları ve değişimleri çözüme kavuşturmak adına kullanılabilecek blockchain teknolojilerinden bahsetti.

WEF’e göre teklif edilen 65 blockchain uygulaması, çevresel odaklı finans modellerini desteklemek, doğa için fon toplamak, daha verimli ve temiz merkeziyetsiz sisteme geçmek başka bir sürü yöntem ile mevcut doğa koruma çabalarını çok daha etkili bir hale getirebilir.

Raporda mevcut süreçlerini iyileştirilmesinin yanı sıra, tamamen yeni ve ”ezber bozan” blockchain çözümlerinin üretilmesi ve kullanılması da mümkün olarak vurgulanmakta. Doğa odaklı blockchain projeleri ile büyük çevresel sorunlar kökten çözülebilir.

Söz konusu ezber bozan yenilikler arasında, oldukça şeffaf ”tedarik zincirleri”, merkeziyetsiz enerji ve su yönetim sistemleri, sürdürülebilir fon toplama kaynakları, karbon piyasaları (Ülkelerin, Kyoto Protokolü kapsamında veya Avrupa Birliği üye devletleri arasındaki gibi başka bir anlaşma kapsamında ulusal emisyon sınırlarına uymak amacıyla sera gazı emisyon birimlerini satın aldıkları veya sattıkları bir ticaret sistemi için kullanılan)ve diğerleri yer almakta.

Rapora göre çevreyi koruma amaçlı blockchain uygulamalarının sunumundaki diğer önemli hamle, ”sorumlu” ve ”küresel” blockchain ekosistemi kurmak ve bunu devam ettirmek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment