Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’daki LocalBitcoin Hacmi Adeta Uçuyor! Ülkedeki Hacim, Küresel BTC Hacmini Arttıracak Kadar Güçlü

15 Eylül tarihinde, blockchain ve kripto para sektöründe dünya çapında tanınmış bir yazar, konuşmacı, yatırımcı ve danışman olan Alexander Tapscott, Bitcoin’in Venezuela içerisindeki LocalBitcoin borsasında elde ettiği ticari hacimlerden söz etti. Alexander’a göre, lider kripto para biriminini ticari hacmi platformda yaşanan trading işlemleri yüzünden bu kadar arttı.


Bu yılın başlarında Venezuela başkanı Nicolas Maduro, ülkenin ilk kripto para birimi olan Petro’yu tanıtmış ve piyasaya sürmüştü. Petro’nun çıkartılmasının temel sebeplerinden bir tanesi, hiperenflasyon nedeniyle kötüleşen ülke ekonomisini bir nebze olsun stabil hale getirebilmekti. İlk gelen haberlerde Petro’nun ilk ön satış gününde 735 milyon dolarlık fon topladığı iddia edilse de, daha sonra söz konusu kripto para birimi hakkında çok fazla haber ortaya çıktı.

Söylentilere göre ülke içerisinde Petro kripto para birimini kullanan tek bir vatandaş bile bulunmuyor. Dahası, 20 milyar dolara yakın yapılan Petro yatırımının da, kim ve ne tarafından yapıldığı kesin değil. Veya böyle bir yatırımın gerçekten yapılıp yapılmadığı.

Sonuç olarak Venezuela vatandaşları da çözümü Petro’da değil de, başka kripto para birimlerinde buluyor ve bu sebeple ülkedeki BTC ve özellikle DASH ticari hacmi inanılmaz artış yaşıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment