Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Alman Markası Bosch, Ethereum Blockchain’ini Deneyecek

Alman beyaz eşya ve otomotiv parçası üreticisi Bosch, yaptığı açıklama ile Ethereum ağı üzerinde şu an için bir dizi testler gerçekleştirdiklerini duyurdu. Konuyla ilgili fikirleri istenen Bosch basın sözcüsü, konuyla ilgili daha fazla detay vermekten kaçınırken, konuyla ilgili çıkan haberler ve yapılan yorumlara göre firma; geleceği Blockchain ve nesnelerin interneti gibi teknolojilerde görüyor.

Şu an için IOTA ve Hyperledger gibi kripto para firmaları ile de içli dışlı olan ve iş ilişkileri bulunan firmanın, Ethereum’u da bu işin içine alabileceği ifade ediliyor.

Bosch, her ne kadar ülkemizde genel olarak beyaz eşya alanında yaptıkları ile bilinse de, firmanın işlerinin önemli bir kısmını da otomotiv sektörü oluşturuyor. Geleceğin arabaları ile ilgil vizyonları hakkında konuşan Bosch CEO’su Volkmar Denner, 2017 yılında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

”Yapay zeka, bulut bilgisayar, nesnelerin interneti ağları ve Blockchain bizim için gelecekte çok önemli. Ancak tabii ki bizim işimiz Bitcoin ile değil. Ancak Bitcoin’i detaylı bir şekilde araştırdığınızda, arkasındaki teknolojinin diğer birçok alanda da kullanabilineceğini görüyorsunuz. Bu da bizim için esas ilgi çeken konu. Bu alanda çalışmalar yapacağız ve sistemimizi de bu şekilde desteklemek istiyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment