Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Merkez Bankası, Altın Destekli Kripto Para Fikrine Sıcak

Rus basınında yer alan haberlere göre, ülkenin merkez bankası, yakın gelecekte geliştirilecek olan bir altın destekli kripto para fikrine son derece sıcak yaklaşıyor. Konuyla ilgili çıkan haberlerde görüşlerine yer verilen Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina, yaptığı açıklamada ülkenin altın destekli bir kripto para fikrine sıcak olduğunu ve bu kripto paranın, ticaret anlaşmalarında kullanılabileceğini söyledi.

Ancak başarılı yönetici, altın destekli kripto para fikrinin güzel bir proje olabileceğini kabul etse de, Rusya olarak ana amaçlarının, ulusal para birimlerinin kullanılacağı bir sistem inşa etmek olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Rusya Merkez Bankası olarak kripto paraların ülkenin ekonomisinde bir parça olması gerektiği fikrinden vazgeçmediklerini de sözlerine ekleyen Elvira Nabiullina, buna karşın bankanın kripto paraların itibari paraların yerini alacağı bir düzene ise karşı olduğunu belirtti.

Rusya, bilindiği gibi son dönemde kripto para ile ilgili konularda ciddi bir çalışma içerisinde. Bu para birimlerinin artısını eksisini araştıran Rus yetkililer, aynı zamanda merkez bankası destekli kripto para fikri hakkında da ciddi çalışmalar yapıyor.

Amerika’nın uyguladığı ambargolar ve global ekonomideki değişikliklere karşı alternatif bir yol arayışında olan ülkenin, kripto paralara ilgi göstermesi pek de sürpriz bir gelişme değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment