Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Bankadan Bitcoin İçin 120 Bin, Ethereum İçin 35 Bin Dolar Fiyat Tahmini!

Birleşik Krallık merkezli dev bankacılık grubu Standart Chartered, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için dudak uçuklatan tahminlerde bulundu.

Standart Chartered 9 Ekim Pazartesi günü yayınladığı raporunda Bitcoin ve Ethereum için fiyat tahmininde bulundu. Reuters tarafından sunulan habere göre kripto para kışı olarak adlandırılan dönemin sona erdiğini belirten dev bankacılık grubu, Bitcoin’in bu yılın sonunda 50 bin dolara ulaşabileceğini öne sürerken 2024 yılının sonu için fiyat hedefi 120 bin dolar oldu.

Standart Chartered’in deneyimli analistlerinden Geoff Kendrick sunulan raporda Ethereum fiyatına ilişkin tahminde ise 2026 yılı sonu için 8 bin dolar bandı olarak kayıtlara geçti. Standart Chartered, Bitcoin özelinde gerçekleşecek yükseliş tahminini madencilerin olası tutumlarıyla ilişkilendirdi. Bu hedef seviyenin banka tarafından geçtiğimiz dönemde yapılan 26.000 ila 35.000 dolarlık Ethereum fiyat tahminin başlangıç aşaması olduğu düşünülüyor.

Kendrick bununla birlikte Ethereum’un akıllı sözleşme, oyun ve tokenizasyon noktalarındaki geniş çaplı entegrasyonunun fiyatın yukarı taşınmasına yardımcı olacak önemli faktörler olarak görüyor.

Standart Chartered’in tahminine göre artan fiyatlarla birlikte Bitcoin madencileri iş akışları için gereken nakit parayı karşılamak adına daha az Bitcoin satma gereksinimi duyacak ve bu durum piyasadaki arzda bir şok yaratarak fiyat artışını adeta bir kar topu gibi büyütecek.

Geoff Kendrick tarafından detaylanan bu teoride madencilerin güncel piyasa koşullarında hayatta kalabilmek için çıkardıkları her Bitcoin’i sattıkları ifade edildi. Bununla birlikte eğer fiyat 50 bin dolar bandına yükselirse madenciler ürettikleri Bitcoinlerin sadece %20 ila %30’unu satarak operasyonlarına devam edebilecek.

Kendrick’e göre bu durum halihazırda günde 900 BTC’nin piyasa sürüldüğünü bir gerçeklikten 180-270 BTC’nin piyasa sürüldüğü bir gerçekliğe geçiş anlamına gelecek:

Çıkarılan Bitcoin  başına artan madenci karlılığı, madencilik şirketleri için daha kolay bir nakit sürdürülebilirliğinin önünü açacak. Bu doğrultuda piyasadaki net Bitcoin arzı azalırken fiyatlarda ani bir yükseliş görülebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!