Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Bankanın Kripto Şirketine 36 Milyon Dolarlık Finansman

Birleşik Krallık merkezli dev bankacılık grubu Standard Chartered’ın kripto saklama odaklı iştiraki Zodia, A serisi finansman turunda 36 milyon dolar değerinde fon topladı.

Zodia Custody, Japonya merkezli SBI Holding liderliğinde çıktığı A serisi finansman turunda Standard Chartered’ın yatırım kolu SC Ventures, SBI Holding ve anonim yatırımcılardan toplamda 36 milyon dolar fon topladı.

Toplanan fonların farklı faaliyet alanlarına yayılmak, şirketin token kapsamını artırmak ve kripto para borsalarında işlem gören müşteri varlıklarını korumak için tasarlanan sistemleri geliştirmek için harcanacağı belirtildi.

Zodia CEO’su Julian Sawyer konu hakkında yaptığı açıklamada, dijital varlık sektörünün gelecekteki yönünün açık olduğunu dile getirdi. CEO, yatırımcıların daha fazla güvence ve titizlik talep ettikçe uyumun sektörün gelecekteki gelişimi için kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Sawyer ayrıca alınan fon sonucunda, yatırım turundan önce şirketin %90’ına sahip olan Standard Chartered’ın hala en yüksek hissedarı olmaya devam ettiğini ve SBI’ın ise en büyük ikinci ortağı konumuna geldiğini dile getirdi.

Öte yandan CEO faaliyet kapsamını genişletme planı kapsamında Orta Doğu’daki fırsatları da göz önünde bulundurduğunu belirtirken ABD’deki mevcut düzenleyici ortamın belirsiz olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!