Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Firma, Blockchain Uzmanlığını Arttırmak İçin ‘Dijital Yetenek’ Programı Başlattı

Dünyanın en büyük danışmanlık firmalarından olan Londra merkezli PricewaterhouseCoopers ya da ticari unvanıyla PwC, kendi çalışanlarının blockchain benzeri yeni teknolojilerdeki uzmanlığını ve söz konusu teknolojiler konusundaki bilgi birikimlerini arttırmak için ”dijital yetenekler” isimli bir programa başlamayı hedefliyor.

Digiday isimli haber kaynağının Perşembe günü yayınladığı bir habere göre, firma blockchain teknolojisinden yapay zekaya, yapay zekadan 3D yazıcılarla Drone üretimine kadar bir çok alan ve yeni teknolojide toplam 1.000 elemanına iki yıllık bir eğitim verecek.

Haber kaynağının aktardığına göre Digital Accelerators isimli program 2019 yılının Ocak ayında başlayacak.

PwC Digital Accelerators programı başkanı Sarah McEneaney, Digiday’e yaptığı bir açıklamada söz konusu girişimin firmanın çeşitli konulardaki uzmanlığını arttırmak amacıyla yapıldığını aktardı.

”Benim işim gelecekteki iş gücümüzü garanti altına almak. Bugünlerde insanların daha fazla teknoloji becerisine sahip olması gerektiğini gösteren bir tablo ile karşı karşıyayız. Bize düşen ise rekabet edebilecek konumda kalmaya devam ederken, aynı süreçten geçen müşterilerimizin talepleri konusunda da yeterli bir merci olarak hizmet vermeye devam edebilmek. ”

McEneany’nin açıklamasının devamında, yapılması planlanan eğitim programının sadece piyasada kalabilmek veya teknolojik bilgiyi arttırmak gibi amaçların yanı sıra, çalışanların daha teknolojik çalışma yöntemlerini öğrenerek daha az iş süresi ile daha fazla şey başarılabilmesi amacı taşıdığı da belirtildi.

46.000’den fazla PwC çalışanının 3.500’e yakın bir kısmı programa şimdiden başvuru yapmış.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment