Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NASDAQ Borsası Vs. Binance – İlk Çeyrekte Elde Edilen Kâr Oranı Neredeyse Aynı

30 Ağustos tarihinde, bir Reddit kullanıcısı dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Binance ile, geleneksel finans sisteminin en büyük borsalarından olan NASDAQ arasında bir kıyaslama yaptı. Söz konusu araştırma ve mukayese sonucu, 2018 yılının ilk çeyreğinde Binance ve NASDAQ’ın (sırasıyla) elde ettiği net gelir 200 milyon dolar ve 209 milyon dolar olarak gözükmekte.

NASDAQ’ın net geliri Binance’ı 9 milyon dolar ile geçiyor olsa da, söz konusu araştırmanın yapıldığı tarihte Binance henüz 8 aylık bir firma iken, NASDAQ 40 yıldan uzun süredir hizmet vermekte olan bir kurum olarak karşımıza çıkmakta. Aslında sadece bu gösterge bile olayları açıkça ortaya koymakta.

İki firmanın sahip olduğu çalışan sayısı karşılaştırıldığında, NASDAQ’ın Binance borsasından 22 kat daha fazla çalışana sahip olması da ayrı bir ‘ilginç’ faktör.

NASDAQ tarafından 25 Nisan 2018 tarihinde yapılan basın açıklamasında, firma 2018 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği net gelirin 209 milyon dolar olduğunu net bir şekilde ifade etmişti:

”Non-GAAP olarak ele alındığında, 2018 yılının ilk çeyreğinde elde edilen net gelir 209 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1.24 dolardır. Söz konusu rakamlar 2017 yılının ilk çeyreğinde 162 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0.95 dolardı. 2018 yılının ilk çeyreğinde hisse başına elde edilen Non-GAAP kâr ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %31 artış gösterdi.”

Reddit kullanıcısı bu içeriği geçtiğimiz tarihlerde Binance ve Almanya’nın büyük bankalarından birisi olan Deutsche Bank arasında yapılan mukayesenin devam serisi olarak attı. Bu yılın başlarında yapılan mukayesede Binance, yaklaşık olarak 1870’li yıllarda kurulmuş olan Alman yatırım bankasını  54 milyon dolar gibi bir farkla geçmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment