Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Haber Ajansı Reuters Bitcoin Piyasasını Yakından Takibe Aldı

Bugün yapılan bir basın açıklamasına göre, Kanadalı büyük medya ve bilgi toplama şirketi Thomson Reuters, Bitcoin veri sayfasının yayımlanacağını açıkladı.

Bu bildiriye göre Thomson Reuters ve MarketPsych Data LLC şirketlerinin birlikteliği ile beraber, şirket MarketPsych endekslerinin yeni bir sürümünü çıkaracak. Böylece de kripto paralarla ilgili 400‘den fazla haber ve medya sitesinden haberdar olacak.

Austin Burkett, bir açıklamasında:

“Haberler ve sosyal medya, pasif ve miktar odaklı ticaretin durdurulamaz yükselişiyle birlikte yatırım ve risk yönetimi sürecini eskisinden de fazla belirliyor.  Finans piyasası karmaşık yapısıyla geliştikçe, müşterilerimize yalnızca ilgili verileri değil, aynı zamanda bu veriyi inceleyip yönetecek gereçleri sağlama ihtiyacı da artmaktadır.”

diye belirtti.

Aramalar Fiyatlarla Doğru Orantılı

Google Trends verilerine göre “Bitcoin” adı altında yapılan aramalar Bitcoin’in değeriyle hemen hemen doğrudan ilgili. Bu da kripto paraların sanal alemdeki yerinin, doğrudan bir sebep veya sonuç doğurmuyor olsa bile, kripto para fiyatlarıyla doğru orantılı olduğunu gösteriyor.

Thomson Reuters 2017’nin Temmuz ayında kripto para alanıyla ilgilenmeye başlamıştı. Şirket, Blockchain teknolojisindeki yenilikleri destekleyen yeni bir teknik kuluçka merkezinin oluşumunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment