Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Para Aklama İzleme Komitesi Güney Kore’nin Kripto Para Dostu Düzenlemeleri Konusunda Bilgilendirildi

Güney Koreli mali gözlemci, dünyanın önde gelen kara para aklamayı önleme organına, kripto para işlemlerinde uygulanacak kurallar konusunda bilgi verdi.

Yonhap ajansı, bu yıl ülkede kimliği belli olmayan kripto para ticareti konusunda samimi bir duruş sergileyen Güney Kore yetkili makamlarının, Mali Eylem Görev Gücü‘nü (MEGG) Güney Kore’nin kripto para işlemleri esnasında uyguladıkları yerel kuralları hakkında bilgilendirdiklerini bildirdi.

1989’da kurulan Paris merkezli MEGG, dünyanın altı kıtasındaki 37 üye devleti olan kara para aklama ve terörizmin finansmanını engellemeyi amaçlayan küresel bir hükümetler arası kuruluş. Raporda, Finansal Hizmetler Komisyonu‘ndan (FHK) bahsedilerek, geçen hafta bütün üyelerin katıldığı bir toplantıda, Güney Kore’nin yerli kripto para ticareti için yeni yürürlüğe koyduğu PAÖ (para aklamayı önleme) kılavuzunun bu konuda hazırlanmış ilk kılavuz olduğu belirtildi.

FHK, Kore’de kripto para ticareti yapan tüccarların kimliği belirsiz şekilde ticaret yapmasının yasaklanarak gerçek kimlikleri ile kripto para hesabı açmalarını ve banka hesaplarını kullanmalarını zorunlu kılan “gerçek kimlikli ticaret sistemi”ni zorunlu kıldı. Bu duruma göre, herhangi bir kripto alış verişi ya da para çekme işlemi emrinde, satışı yapan ve satın alanların, 30 Ocak’ta başlayan “müşterinin kim olduğunu bil” kurallarına uymalarını gerekiyor.

Koreli mali düzenleyiciler bu tarihten itibaren, hükumetin, kripto para birimlerinin normalleştirilmesi için ülkeye ‘normal [anonim olmayan]’ şekilde giren kripto para işlemlerini desteklediğini açıkladı.

Güney Kore Piyasa Düzenleme Kurumu (PDK) Başkanı Choe Heung-sik geçen hafta bir brifingde gazetecilere verdiği demeçte, “Bütün dünya artık (kripto para için) çerçeveyi çiziyor ve bu nedenle hükümet olarak normalleşme üzerinde daha fazla çalışmaya devam etmeliyiz.” dedi.

Güney Kore makamlarınca kripto para birimlerini geniş çapta benimsemiş dünyanın en büyük ülkeleri ve ekonomileri bu kurallar hakkında bilgilendiriliyor. “Müşterinin kim olduğunu bil” kuralının daha fazla yaygınlaşması durumunda  kripto paraların kabul görmesinin genişlemesi ve ticaretinin artması hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment