Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyüğü BlackRock Bitcoin’in Ardından Ethereum ETF’i İçin Başvurdu!

11 trilyon dolar varlık yöneten yatırım devi Blackrock spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulundu.

Yatırım devi BlackRock, Bitcoin’in ardından Ethereum ETF’i için kolları sıvadı. BlackRock’ın iShares Ethereum Spot ETF‘i, 9 Kasım Perşembe günü ABD’nin Delaware eyaletindeki 19b-4 form Nasdaq dosyalamasında tescil edildi.

Nasdaq üzerinden yapılan bu tescilleme, BlackRock’ın kısa süre sonra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) spot Ethereum ETF başvurusunda bulunacağı şeklinde yorumlandı ve nihayetinde yorumlar doğru çıktı.

Tescil haberlerinin piyasayı harekete geçirmesinden kısa süre sonra BlackRock’ın spot Ethereum ETF’i Nasdaq aracılığıyla SEC’ye sunuldu. BlackRock spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmadan 1 hafta önce başvuru dosyalarını benzer şekilde kayıt altına aldırmıştı.

Şirket Coinbase Custody Trust Company‘yi Ethereum saklama hizmetleri için aracı kurum olarak kullanılacağını not düştü. BlackRock Bitcoin saklamak için de yine Coinbase’i tercih etmişti.

Halihazırda Vaneck, Ark Invest-21Shares, Hashdex ve Invesco’nun spot Ethereum ETF başvuruları bulunuyor.

Ethereum’da %10’dan fazla yükseliş

Haber akışının etkisiyle Ethereum 2.000 dolar direncini kırdı. CoinGecko verilerine göre BlackRock spot Ethereum ETF başvurusunun teyit edilmesiyle birlikte hareketlelen Ethereum kısa sürede %13 yükselerek 1.885 dolar seviyesinden 2.132 dolara ulaştı. Ethereum yazım esnasında 2.110 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!