Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed Başkanı’ndan Enflasyon Yorumu: “Tereddüt Etmeyeceğiz”

Fed Başkanı Jerome Powell, yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmak için gerekirse para politikasını daha da sıkılaştırabileceklerini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından düzenlenen panele katılan Fed Başkanı Powell, ABD’de enflasyonun geçen yıl boyunca düştüğünü ama %2’lik hedefin üstünde kalmaya devam ettiğini söyledi.

Bu süreçten memnun olduklarını söyleyen Powell, enflasyon oranının %2’ye düşürülmesi için katedilmesi gereken uzun bir yol olduğunu belirtti.

Fed Başkanı Powell, “Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) enflasyonu zaman içinde yüzde 2’ye düşürecek kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşu sağlamaya kararlı. Böyle bir duruşa ulaştığımızdan emin değiliz.” dedi.

Powell, %2’lik enflasyon hedefine doğru giden sürecin güvence altında olmadığını ve enflasyon konusunda birkaç kez yanıldıklarını açıkladı.

Birkaç aydır elde edilen olumlu verilerin kendilerini yanıltmaması gerektiğini vurgulayan Powell, “Para politikasını daha da sıkılaştırmak gerekirse bunu yapmakta tereddüt etmeyeceğiz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!