Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyüğü Tether’e Hong Konglu Şirket Rakip Coin Çıkardı!

Hong Kong merkezli kripto saklayıcısı Hex Trust Group, yeni bir stablecoin çıkardı.

Tether (USDT) hakimiyetindeki stablecoin piyasasına yeni bir rakip geldi. Hong Kong merkezli şirket Hex Trust Group, Flare blokzinciri üzerinde USDX isimli yeni bir stablecoin çıkardığını duyurdu.

USDX, Flare’deki ilk yerel stablecoin oldu. USDX, lending protokolleri, merkeziyetsiz borsalar ve Clearpool tarafından oluşturulan özel bir T-Pool üzerinde staking işlemlerinde kullanılabilecek.

Clearpool havuzlarında USDX stake edenler karşılığında cUSDX alacak ve bu, Flare’deki DeFi protokolleri genelinde teminat olarak kullanılabilecek. USDX, dolar ile 1’e 1 teminatlı şekilde yürütülecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Flare’in kurucu ortağı Hugo Philion, USDX’in özellikleri hakkında şu ifadelere yer verdi:

USDX ile Clearpool arasındaki Flare iş birliği, gerçek dünya getirisine anında erişim sağlayan 1:1 destekli istikrarlı bir varlık sunuyor. Bu, özellikle FAsset acenteleri için yararlı olacak; istikrarlı teminatlarını sistemde kilitliyken bile işlem yapabilecekler.

Hex Trust’ın CEO’su Alessio Quaglini ise USDX’in kripto para piyasasındaki volatiliyete ilaç gibi geleceğini ve işlemleri kolaylaştıracağını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!